Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

Ik ben vaak gewisseld van werkkring en werkgever. Daardoor heb ik heel wat afscheidsfeestjes meegemaakt. Soms was het ontslag gedwongen, omdat er bezuinigd moest worden of omdat de vervanging erop zat, maar de meeste keren was het een zelfgekozen afscheid voor mij. Ik was uitgekeken, had geen groeimogelijkheden, er waren nog meer redenen waarom ik aangaf dat ik een nieuwe uitdaging ging zoeken, zoals dat zo mooi heet.

Bij zo’n afscheid vielen er altijd mooie woorden “Wat jammer dat je weggaat”, “we zullen je missen” tot “We laten deze ontslagaanvraag van jou niet toe, we verbieden je te vertrekken”.

Toespraken van werkgevers en managers waarin ik de hemel in geprezen werd. Wat was ik goed en wat zal hij/zij mij missen. Afscheidscadeautjes in de vorm van boeken, bloemen, dinercheques. Eens kreeg ik het boekje: “Ik kan alles”. Dat was mij op het lijf geschreven, zei de directeur. Hij haalde een anekdote aan van een jaar eerder. Het had vreselijk geijzeld. Hans had een bestelautootje met winterbanden en bracht mij, voorzichtig rijdend, naar de andere kant van de stad Groningen, waar we toen woonden en ik werkte. Ik was de enige aanwezige op kantoor en toen de directeur belde om te zeggen dat hij later zou zijn, nam ik natuurlijk de telefoon op. Tja, dat werd gememoreerd tijdens mijn afscheid: “Ik belde naar kantoor en wie nam er op……..?” Het antwoord laat zich raden.

Ik kreeg afscheidsfeestjes waarbij mensen muziek voor me maakten, gedichten voorlazen en waarbij ik werd overladen met cadeaus.

Wat mijn punt hierbij is, dat het nou zo leuk is om tijdens het werk eens wat vaker complimenten en aardigheden uit te delen (en te krijgen) en het niet op te sparen totdat iemand afscheid neemt om bij een andere werkgever te gaan werken. Deel elkaar eens wat vaker complimentjes uit op de werkvloer. Zeg eens tegen je collega hoe blij je bent dat hij of zij er is. Het doet een mens zo goed. Wacht niet totdat iemand besluit een andere werkkring te zoeken, wellicht omdat “Het allemaal zo gewoon is wat ik doe”.

 

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email