Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

“Het Nederlands vrouwenelftal is internationaal aan een opmars bezig, maar er dreigt een crisis in het vrouwenvoetbal in eigen land wegens gebrek aan financiĆ«le ondersteuning”.

 

Dit meldt Annemarie Postma in het Dagblad van het Noorden van zaterdag 25 oktober jl.

FC Twente geeft in augustus 2011 aan dat zij haar speelsters gaat betalen, “maar”, adviseert Priscilla Janssens, manager vrouwencompetitie KNVB, “geef je baan niet op”. De meeste speelsters van het nationale vrouwenelftal hebben naast hun sport een baan of volgen een studie en krijgen alleen de onkosten vergoed. Het niveau van het mannenvoetbal in de zeventiger jaren, toen voetballers naast het voetbal ook nog vaak een eigen zaak hadden.

Vijf Nederlandse voetballende vrouwen spelen in de Zweedse competitie. In deze competitie zouden vrouwen 5.000 euro per jaar betaald krijgen.

Mannenvoetbal

In tegenstelling tot hun vrouwelijke collega’s is het bij het mannenvoetbal “beter” geregeld. Zo krijgt Zlatan Ibrahimovic 29.705.882,00 euro per jaar of te wel 2.479.902,00 per maand. Maar Christiano Ronaldo spant de kroon: 58.823.529,00 euro per jaar, 4.901.961,00 per maand.

Vorig jaar ging Gareth Bale voor een transferbedrag van 91 miljoen naar Real Madrid. Real verwachtte dit bedrag binnen korte tijd terug te verdienen door de verkoop van merchandise. Ook hier spant Christiano de kroon. Voor hem werd ooit 94 miljoen betaald.

Voetbal kijken

Nu ben ik vanaf dat ik jong ben een fan van voetbal. Ik mocht opblijven als er een belangrijke wedstrijd was en miste niet veel. Ik snap de spelregels en weet wat buiten spel is….. Goede acties kan ik waarderen. Uit bovenstaande gegeven zou je denken dat het mannenvoetbal geweldig moet zijn om naar te kijken in tegenstelling tot vrouwenvoetbal. Dat vind ik niet. Vorige week zag ik een klein stukje uit de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Schotland. Een klein stukje maar, want er werd weinig tijd aan besteed in het nieuws. Ik zie de leeuwinnen mooi spelen; ze zijn eager en zetten zich voor 100 % in. Dat kan ik niet altijd van hun mannelijke collega’s zeggen; ze laten snel de kop hangen en gedragen zich vaak als verwende jongetjes.

Fel vs. gemeen

Uit mijn handbalverleden weet ik dat vrouwen fel en ook gemeen kunnen zijn. Dat zal bij voetballende vrouwen niet anders zijn. Bij het mannenvoetbal zie ik echter vaak acties bijna gericht tegen het leven van de tegenstander: opzettelijk op enkels trappen, elkaar onderuit schoppen, kopstoten en elleboogstoten. Alleen aan gevarengeld moeten ze al veel verdienen, lijkt mij. In 2004 werd Niels Kokmeijer op een zodanige manier onderuit gehaald, dat hij een dubbele beenbreuk opliep. Hij raakte dusdanig ernstig gewond dat hij moest stoppen met voetballen.

Sponsors

Wellicht moeten we als vrouwelijke ondernemers eens starten met het sponsoren van het vrouwenvoetbal. Ik ga in ieder geval uitzoeken hoe dit geregeld is. Wellicht kan ik starten met het verstrekken van voetbaltassen………..

 

 

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email