Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

Op mijn 15e begin ik met het drinken van zwarte koffie zonder suiker. Dat is het begin van mijn lange lange jojo-periode,

Op mijn 16e moet ik gekeurd worden voor, wat toen nog heette, de Kleuterkweek. De verpleegkundige die me weegt en meet merkt op dat ik wat te zwaar ben voor mijn lengte. Ik denk dat ik ongeveer een gewicht van rond de 60 kg heb op dat moment. Dat neem ik erg serieus en er volgt een bezoek aan de huisarts. Deze geeft me een dieetlijstje voor een 1000-caloriën dieet. Ik heb geen idee hoeveel ik toen ben afgevallen, maar na een tijdje begon ik weer calorierijke hapjes te eten. Mijn moeder ziet “aan mijn dikke kop”, dat ik ben aangekomen, ik heb geen idee hoeveel. Ze weigert om nog bij iedere maaltijd voor mij een bakje sla te maken.

Vanaf die tijd probeer ik allerlei diëten. Meer dan eens een caloriebeperkt dieet, geen idee hoeveel kilo eraf zijn gegaan. Na de geboorte van mijn oudste kind veel. Ik was toen nog een schim van mezelf, en zelfs mij toenmalige schoonvader vroeg zich af wie ik was.
Een dieet via het “Groene Kruis”; bij alles wat je wilt eten denken: “Heb ik eigenlijk wel honger”? Van emotie-eten had toen nog niemand gehoord. Hoezo moet je trek hebben als je eet….
Dan komt Montignac in de mode. Ook aan meegedaan. Omeletten met mayonaise, etc. De combinatie koolhydraten/vet of eiwit/vet mag niet. Ik heb geen idee meer hoe het in elkaar zat en op dat moment wist ik het ook niet helemaal geloof ik. Wel wat afgevallen…..
Shakes geprobeerd. Nou ben ik geen zoetekauw, dus die zoete shakes beginnen me na een tijdje danig te vervelen. Niet getreurd, er zijn ook doosjes waarin voor een week maaltijdvervangers zitten, ook soep. Nou ben ik een echte soepeter, maar deze soepen hadden niet eens naast een gevulde tomatensoep, waar ik zo van hou, gelegen. Bah. Weer wat afgevallen.
South Beach dieet: vergeten waar dat ook alweer over ging. Niet eens aan begonnen. Wel het boekje gekocht, maar ook weer verkocht als zijnde tweedehands via Bol.com.
Hormoonfactor. Een dieet waar je op basis van je klachten kunt zien waar het hem in zit en wat je dan niet en vooral wel moet eten. Niets van gekomen en het boekje, evenals het South Beach dieetboek verkocht via Bol.com.
Begeleiding van een coach die vertelt geen brood, pasta en aardappelen meer te mogen eten. Wel frieten als er maar veel (eigengemaakte) mayonaise op zit. Tja, dat is dan niet tegen dovemansoren gezegd. Niets afgevallen, wel aangekomen natuurlijk.
Cursus emotie-eten de baas. 18 kilo afgevallen. Ook weer aangekomen. Zelfs die cursus helpt niet. “Je kunt beter een avond op de bank zitten huilen dan je verdriet en frustraties wegeten”. Tja, prinsessen huilen mooi, ik krijg er altijd zo’n rode neus van.
Boek de Voedselzandloper gekregen van een opdrachtgever (geen idee waarom juist dat boek). Hij staat nog als nieuw in de kast. Wie hem wil hebben, kan hem komen halen.

Theoretisch gezien zou mijn gewicht dus iets van -25 kg moeten zijn. Het mag duidelijk zijn dat dat niet zo is. Ondertussen weet ik dat stress en slaapgebrek een grote aanslag op mijn lijf heeft. Ha, daarom val ik dus niet meer af.
Ik moet maar eens een maand vrijaf nemen en slapen, denk ik. Misschien dat dat helpt.

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email