Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

Dromen zonder doelen, blijven dromen. Deze tekst hoorde ik Denzel Washington zeggen in een filmpje dat ik onlangs zag. Het zette me aan het denken. Het lijkt me dat iedereen dromen heeft. Ooit had ik de droom om een eigen bedrijf te starten. Ik zou me “verhuren” als interim secretaresse. In 2003 sluit ik mijn opleiding “Assistant to the Manager” bij de Hanzehogeschool af met een businessplan. Het is akkoord om een businessplan als afsluitende scriptie in te leveren, omdat alle elementen van de opleiding erin terugkomen (financieel management, organisatiekunde, communicatie, projectmanagement en kwaliteitsmanagement). Het plan blijft een aantal jaren op de plank liggen sudderen. Totdat ik in 2009 bij de organisatie waar ik dan werk moet vertrekken. Ik weet het zeker: de tijd is gekomen om met mijn eigen bedrijf te starten. Hard werken, dat wel, maar ach dat is niet erg; ik maak er een succes van.

Dromen hoeven niet groot te zijn. Het gaat erom dat je er iets mee doet. Zo hebben mijn dochter en ik al een tijdje de droom om een groot huis te hebben, waar beide gezinnen in wonen, met een gezamenlijke keuken (wie het eerst thuis is begint met koken) en genoeg grond. We passen op elkaars beesten in vakanties en de kleinkinderen kunnen bij opa en oma binnenkomen wanneer ze willen. Maar wel met onze eigen privacy. Wellicht is er plek voor nog een gezin…… Het is een droom, want in werkelijkheid zien we nu nog niet de mogelijkheden deze droom te verwezenlijken.

Maar……. als je doelen aan je droom verbindt, dan wordt het ineens anders. Al gaat het maar om het kopen van een staatslot….. niet echt reëel (de kans dat je door de bliksem getroffen wordt is vele malen groter dan dat je de hoofdprijs in de Staatsloterij wint), maar je doet in ieder geval iets. Van mijn bedrijf een groter succes maken bijvoorbeeld. Ik ga iets doen met mijn talent om te verbinden en mijn mensenkennis: ik ga me richten op het matchen van (top) secretaresses aan directeuren/bestuurders, professionaliseringstrajecten binnen secretariaten uitvoeren en ervoor zorgen dat secretaresses die niet goed in hun vel zitten, weer plezier in hun werk en leven krijgen. Verder schrijf ik op dit moment een boek. Mijn dochter is bezig met de voorbereidingen voor een boek.

Als we iets willen veranderen, dan begint dat bij onszelf. Ook onze dromen. Als we niets doen, worden we slachtoffers (ach, dat is voor mij niet weggelegd). Dat willen we niet, want wie is er nou dol op slachtoffers……..

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email