Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

In het boek “De zwarte met het witte hart” van Arthur Japin, vertelt prins Kwame een verhaal over de spin Anansi. In dit verhaal spint Anansi een draad met de ambitie om bij de zon te komen. Anansi was namelijk heimelijk verliefd op de zon. Toen hij op het hoogste punt op aarde was, zag hij hoe lang zijn draad al was, maar ook hoe ver hij nog zou moeten om bij zijn geliefde zon te komen. Gedurende de tocht had hij al zijn krachten verbruikt en uiteindelijk vond hij dat zijn ambitie te groot was en zijn liefde onmogelijk. Hij at en dronk nauwelijks meer en verzwakte. Op een dag stak er een briesje op dat uitgroeide tot een storm. Omdat Anansi zo verzwakt was, voerde de storm hem mee. Hij liet de draad los en liet zich meevoeren met de storm, die hem naar zijn geliefde zon bracht. Uiteindelijk liep het niet goed af met Anansi, omdat de zon toch wat te heet voor hem was, maar toen hij stierf, was hij gelukkig.

Go with the flow is wat Anansi deed en het bracht hem een geluksgevoel.

Toen ik in het verleden weer eens een nieuwe baan had, zei iemand tegen me: “Jij hebt ook altijd geluk”. Mijn antwoord was: “Denk je dat ik achter het raam zit te wachten totdat iemand bij me aanbelt om te vragen of ik voor hem of haar wil komen werken?” Loslaten is niet een kwestie van achteroverleunend achter de geraniums gaan zitten wachten op de dingen die gaan gebeuren, maar wat dan?

Ooit had ik voor mezelf een weg uitgestippeld, maar elke keer kwam ik op een punt waar dingen misgingen. Hoe hard ik ook werkte en wat ik ook deed. Soms is dat zo. Dat je iets bedenkt wat niet werkt. Het is dan moeilijk om los te laten, want soms voelt dat als falen. Maar dingen loslaten die niet werken, voelt buiten falen ook vaak als een opluchting. Is het opgeven? Nee, zo zie ik het niet. Je kiest ervoor om niet langer te zwoegen, maar je kiest voor iets wat beter bij je past. Ook al betekent dat dat je een tijdje minder inkomen hebt, dat komt later allemaal weer goed, als je dingen doet die goed voelen in je hart en die je rust geven. Sinds ik wat meer heb losgelaten komen er allerlei bijzondere dingen op mijn pad. En dit koester ik en ik grijp mijn kansen! Loslaten en vertrouwen, of is het nou andersom?

Loesje zegt: “Laat los, dan heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen”.

 

Office & More helpt (met name) secretaresses die last hebben van een slechte werkomgeving en begeleidt als het op het secretariaat (of een andere werkomgeving) niet lekker loopt.

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email