Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

Wat maakt een team een team

Een tijdje geleden werd Frank de Boer ontslagen als coach van Internazionale. Hij was daar slechts drie maanden werkzaam. Heeft hij wel een kans gekregen om dit team goed te laten presteren?

Wat is er nodig om van een groep over het paard getilde snotjochies een team te maken. Jongens die meer verdienen dan wij voor mogelijk houden en waarvan ik niet zou weten wat ermee te doen anders dan te delen. € 82,00 per minuut, kom op zeg. Een groep jonge mannen vaak die vanaf hun 16e kunnen vragen wat ze willen en zo vervuld van zichzelf zijn dat ze niet naar de leider luisteren. Kijk maar eens naar de maniertjes die ze vertonen nadat ze hebben gescoord. Scoren is een teamgebeuren en niet alleen het feestje van de doelpuntenmaker.

Wat voor een leider heeft een groep van deze jongemannen nodig? Ik denk iemand waar ze tegenop kijken en die een natuurlijk gezag uitstraalt. Niet autoritair, maar menselijk, een vaderfiguur misschien? Iemand die ze serieus neemt, omdat hij of zij verstand van zaken heeft, maar ook iemand die de spelers met respect behandelt.

Een goede leider word je niet, dat ben je. Een geboren leider heeft, in mijn ogen, een verbindend vermogen, zowel intern als extern. Iemand bij wie medewerkers kunnen binnenlopen en hun verhaal kunnen doen. Iemand die, bij zijn of haar aantreden, in gesprek gaat met de medewerkers: wat is je functie, welke competenties heb je, zit je op de goede plek, wat zijn je dromen en wat heb je nodig, wat zou je nog willen leren, zijn vragen die gesteld moeten worden en waar een vervolg aan moet worden gegeven. Op die manier ontstaat er een team of een bedrijf waar iedereen op zijn of haar plek zit en serieus wordt genomen, een tevreden club mensen die hart voor de zaak heeft en net even een stapje harder doet. Ook hier is respect het codewoord.

Maar soms zijn de onderlinge verhoudingen in teams of bijvoorbeeld een secretariaat scheefgegroeid. Het kan zijn door kleine ergernisjes waar niet over wordt gesproken, maar die op den duur kunnen uitgroeien tot iets groots. Dan moet er worden ingegrepen en het is dan goed dit te laten doen door een buitenstaander. Iemand die luistert en zorgt voor een goede balans in tijd en aandacht voor alle deelnemers. Een onafhankelijk iemand die met ze teruggaat naar het moment dat het wel goed ging en kijkt naar wat er in de tussentijd is gebeurd.

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Office & More helpt (met name) secretaresses die last hebben van een slechte werkomgeving en begeleidt als het op het secretariaat (of een andere werkomgeving) niet lekker loopt.