Bel voor een afspraak: 06-152 26 862 info@officemore.nl

In april 2009 startte ik mijn eigen bedrijf. Ik werd interim directiesecretaresse. Daarbij had ik een vliegende start. De instelling die de reorganisatie begeleidde bij de organisatie waar ik destijds werkte, had een secretaresse nodig in verband met het zwangerschapsverlof van één van hun secretaresses. Dat kwam dus precies op het goede moment. Bovendien maakte mijn schoonzoon reclame voor me bij de zorgorganisatie waar hij werkt en zodoende startte ik met twee synchroon lopende opdrachten. Zo is het telkens doorgelopen; niet altijd een fulltime opdracht, maar toch continu aan het werk. Bovendien werd ik bij verschillende organisaties teruggevraagd voor een herhaalopdracht.

Door te netwerken en dus verbindingen te leggen, kwam ik aan mijn volgende opdrachten. Mijn netwerk breidde zich gestaag uit. Deze wereld is een gunwereld en hieruit bleek dat mij veel gegund is. Ik mag wel zeggen dat het ondernemerschap in mijn bloed zit (en in mijn genen). De beste eigenschap die je kunt hebben als ondernemer is doorzetten. Doorzetten waar anderen stoppen. Ik geloof in mijn eigen bedrijf en dat blijft zo.

De laatste tijd is het opvallend dat, nu ik even geen opdrachten heb en aan het schaven ben aan mijn bedrijf (focus, doelgroepen, gastlessen, netwerken, cursussen….), vrienden en bekenden mij vacatures toesturen voor een vaste baan. Dit lijkt wellicht aanlokkelijk, maar ik reageer hier alleen op om te zien of er behoefte is aan een vacature-overbrugging, niet om die vaste baan te krijgen. (Blijf dus vooral de vacatures doorsturen.)

Ik moet daarbij opmerken dat ik het enorm lief vind en het erg waardeer dat mijn vrienden mij vacatures doorsturen. Zij gunnen mij immers een vaste baan. Maar….. ik ben niet voor niets met mijn eigen bedrijf gestart. Mijn kracht zit in het feit dat ik snel helder heb hoe een organiatie in elkaar steekt en bij wie ik moet zijn, dat ik goed ben in het leggen van verbindingen en snel zie hoe de werkzaamheden verlopen. Daardoor ben ik dus snel ingewerkt. Om mijzelf scherp te houden, doe ik wat ik doe, maar het belangrijkste is dat ik hiermee een merkbare toevoeging lever aan organisaties die hun directiesecretaresse een tijdje moeten missen in verband met bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof.

En die nieuwe opdracht? Die komt! Dat weet ik zeker! Ik ga namelijk door waar anderen stoppen.

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email